Processövervakning, Nätverk & Cyber Security och Industri-PC
+46 (0)70 778 51 50

IoTRON blir exklusiv distributör för MIRASYS i Skandinavien

IoTRON blir exklusiv distributör för MIRASYS i Skandinavien

MIrasys iotron

Stockholm, den 22 maj 2019

Vi på IoTRON är mycket glada över att kunna tillkännage undertecknandet av vårt exklusiva distributionsavtal för Skandinavien med MIRASYS, en ledande nordisk utvecklare och tillverkare av system för videolagring (VMS) och visuella informationslösningar med öppen plattform. MIRASYS med sin oerhört imponerande installerade bas lagrar kontinuerligt information från ca. 1 miljon övervakningskameror hos över 70 000 kunder i mer än 40 länder. I samband med denna överenskommelse kommer både Patrick Brandin och Christian Olausson, som under många år framgångsrikt ansvarat för Mirasys i Skandinavien, att övergå till att bli aktiva med Mirasys inom IoTRON.

– Vi är glada över att kunna tillkännage vårt strategiska avtal med MIRASYS. MIRASYS har idag en oerhört skalbar, kraftfull och snabb funktionalitet med den senaste 64-bitars arkitekturen, ett intuitivt och modernt användargränssnitt, en effektiv centraliserad systemadministration, en innovativ teknologi för bandbreddsoptimering samt en möjlighet till stöd för 4K upplösning med H.265 kompression. Det skall nu bli mycket spännande att fortsätta att utveckla MIRASYS redan starka ställning i Norden tillsammans med många av de ledande aktörerna, berättar Juha Järvinen, VD på IoTRON AB.

– IoTRON, med sin långa erfarenhet, sina starka kundrelationer och väldokumenterade expertis inom VMS lösningar är en perfekt partner för att ta Mirasys till nästa nivå på den skandinaviska marknaden. Jag själv kommer naturligtvis att vara kvar och tillsammans med team IoTRON fortsätta att utveckla Mirasys försäljningen. Jag är övertygad om att den här positiva förändringen kommer att gynna försäljningen och uppskattas av våra kunder i Norden, tillägger Patrick Brandin, Country Manager Scandinavia på Mirasys.

– Med Mirasys version 8 har vi en mycket kompetent och konkurrenskraftig produkt på plats som stöder över 2000 ip-kameror, möjliggör integration med innovativ VCA- och videomatris funktionalitet samt optimerar lagringsmöjligheterna med vår TruStore teknologi. Nu är det ett perfekt läge att med denna överenskommelse även förstärka vårt team, våra resurser och våra aktiviteter ytterligare i Skandinavien. Jag ser nu fram emot att arbeta aktivt tillsammans med IoTRON, avslutar Sam Ekblom, Head of Sales for Northern Europe på Mirasys.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Juha Järvinen
VD, IoTRON AB
+46 (0)70 778 51 50
juha@iotron.se
www.iotron.se

Patrick Brandin
Country Manager Scandinavia, Mirasys
+46 (0)70 264 80 05
patrick.brandin@mirasys.com
www.mirasys.com

Sam Ekblom
Head of Sales for Northern Europe, Mirasys
+358 40 750 7770
sam.ekblom@mirasys.com
www.mirasys.com